Päevakava

9.45 Hommikukohv/-tee, registreerimine
10.15 Foorumi avamine
Ivari Padar, Riigikogu maaelukomisjoni esimees
Lauri Tammiste, Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskuse juhataja
10.30 Kliimamuutuse ja toidutootmise ning -tarbimise vastastikune mõju
Emilie Wieben, ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsioon (FAO)
10.55 Tolmeldajate roll toidutootmises ja nende kliimahaavatavus
Prof Simon G. Potts, elurikkuse ja ökosüsteemiteenuste valitsustevaheline koostöökogu (IPBES); Readingi Ülikool, Suurbritannia
11.20 Toidu- ja kliimamuutusealaste ÜRO säästva arengu eesmärkide saavutamisest. Madeleine Fogde, Rootsi rahvusvaheline põllumajandusvõrgustik (SIANI)
11.40 Virgutuspaus
12.00 Toiduraiskamise süsiniku jalajälg Eestis. Evelin Piirsalu, Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskus (SEI Tallinn)
12.20 „Kliima sõber 2016“ auhindade kätteandmine
Eesti toiduettevõtete ja -organisatsioonide tegevus, mis aitab kliimat kaitsta ja kliimamuutusega kohaneda

Rimi Eesti Food AS
Eesti Toidupank
Koplimäe Mahetalu
13.05 Johan Rockströmi ja Mattias Klumi raamatu „Suur maailm, väike planeet“ esitlus koos Rootsi suursaadiku Anders Ljunggreni sõnavõtu ja Johan Rockströmi videotervitusega
13.30 Lõunapaus
14.15 Kuidas vähendada Eestis 2030. aastaks elaniku kohta tekkivaid toidujäätmeid poole võrra?
Mõttevahetus laudkondades ja paneelarutelu
14.50 Paneelarutelu: Kaire Kikas (Keskkonnaministeerium), Meeli Lindsaar (Maaeluministeerium), Urmas Sukles (Haapsalu linnapea), Sirje Potisepp (Toiduainetööstuse liit), Riin Savi (Kaupmeeste liit), Piet Boerefijn (Toidupank)
https://www.sei-international.org/-news-archive/3598
15.50 Trükise „Märka keskkonnahoidlikku põllumajandust“ esitlus
Krista Kõiv, Maamajanduse Infokeskus
16.00 Foorumil kuuldu mõtestamine
Roomet Sõrmus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ja Eha Kruus, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituut
16.30 Foorumi lõpetamine

Foorumit juhib Kaja Peterson, Eesti säästva arengu komisjoni (SAK) esimees ja SEI Tallinna programmijuht.

Foorumi kokkuvõte